Прах за зъби от 14 билки за здрава усмивка без кървящи венци, пародонтоза и други възпаления в устната кухина

Прах за зъби от 14 билки за здрава усмивка без кървящи венци, пародонтоза и други възпаления в устната кухина

Кървящи венци, натрупване на зъбен камък, различни възпаления в устната кухина, парадонтоза, гингивит, отдръпване на венците от зъбите и за много други проблеми е дала решение природата. Билковия прах за зъби е едно от тях. Той е много фин без твърди частици, нежен към венците и зъбите. Почиства отлично и поддържа здравословна среда в устната кухина, като я прави устойчива срещу заболявания, инфекции и микроби, който са едни от основните причинители на заболяванията.

Кой са 14-те билки в Билковия прах за зъби, които правят чудото да се случи?

В своя 100% Натурален състав Билковия прах за зъби са: блатен аир, жълт кантарион, дъб, лайка, мента, глухарче, градински чай, мащерка, люцерна, коприва, бреза, камшиче, подбел , джинджифил.

Продукта "Билков прах за зъби от 14 билки" в осем аромата можете да видите ТУК.

Представяме ви кратко видео на производството на Билковия прах за зъби:

 

Сега да ви запознаем с отбора от 14 билки!

БЛАТЕН АИР

Блатния аир(Acorus calamus) е многогодишно блатно тревисто растение, което произхожда от Северна Азия, през средните векове е отглеждан и на Балканския полуостров. Цялото растение, особено коренището, има силна и приятна миризма, за лечебна цел се използва коренището на аир(Rhizoma Calami). В изсушената билка има танини, смола, гликозид акорен, етерични масла(терпентинови съединения), алкалоида нагар, витамин С и минерални соли. Тъй като има изразено антисептично и болкоуспокояващо действие, ефективно се използва при зъбобол и кървящи венци.

ДЪБ

Дъбът(Quercus) е покрито семенно растение, плодовете му се наричат жълъди. Среща се от студените ширини до тропичните райони на Азия и Северна Америка и включва както листопадни, така и вечнозелени видове. За лечебна цел се използва кората на млади клонки, които се берат през ранна пролет и в последствие се сушат. В състава му влизат съединения, като органични киселини, танин, дъбилни вещества, пектин, белтъчни и горчиви вещества и други. Отстранява заболявания и възпаления в устната кухина, като гингивит и стоматит, премахва лош дъх в устата и херпес на устните.

ЖЪЛТ КАНТАРИОН

Жълт кантарион(Hypericim perforatum) е многогодишно тревисто растение и е билка, която лекува много болести. Историята на тази билка датира от древна Елада, още тогава елините са използвали жълтия кантарион като противовъзпалително, кръвоспиращо и антисептично средство. Заради червения цвят , който пускат стъблата му при рязане го наричат още „ Христова кръв“, за лечение се използват стъблата с листата и цвета, както сурови така и сушени. В състава си има гликозиди, флавоноиди, червен пигмент, танин, смоли, хиперацин и етерично масло. Прахът от тази билка е много силно средство срещу коварния рак. Жълтия кантарион премахва възпалението на венците, укрепва, спира кървенето и убива бактериите по зъбната тъкан.

ЛАЙКА

Maricaria chamomilla е латинското име на най-популярната билка у нас ЛАЙКА, в превод означава „майчина билка“. Расте в полята и има много характерен аромат, бере се само цветът и около 1см. от дръжката. В древността лекарите в Рим и Египет са я наричали „магьосническа тревичка“, заради многобройните ползи, които има върху здравето ни. Тя действа дезинфекциращо и противовъзпалително при всякакъв вид възпаления на лигавицата: възпалени венци, парадонтоза, гингивит, стоматит, облекчава зъбобол.

МЕНТА

Ментата (Mentha) е цъфтящо растение от семейство Устроцветни. Използват се надземните части на билката, като те съдържат етерични масла, чийто главна съставна част е ментола. Те е една от най-използваните билки в народната медицина и натуралната козметика. Древните римляни са ароматизирали с нея залите за тържества и пирове, защото усилвала мозъчната дейност и подобрява паметта. В листата на ментата се открива наличие на танини, флавоноиди, горчиви вещества, никотинова киселина и други полезни за здравето вещества. Намира приложение в състава на пастите за зъби, дъвките и праховете за зъби заради сладкият и освежаващ аромат. Народната медицина я препоръчва при зъбобол, възпалени венци и лош дъх.

ГЛУХАРЧЕ

Taraxacum officinale или както ни е познато глухарче е многогодишно тревисто растение с млечен сок. Расте по ливади и поляни, край потоците в България. Използват се всички части на тази лековита билка, както и корените. Глухарчето съдържа млечен сок богат на дъбилни, смолисти, слузни и белтъчни вещества, а корените съдържат високо количество инулин, който достига до 40%. В народната медицина се употребява за укрепване на венците.

ГРАДИНСКИ ЧАЙ

Салвията(Salvia officinalis) е малък вечнозелен храст, висок 30-60см. и заради красивите си лилави цветове се отглежда като градинско цвете. Също така заради силния си аромат, салвията намира приложение и в кулинарията като подправка. Още от времето на Хипократ градинският чай е бил наричан „свещено растение“, между хората битува народно поверие, което гласи: „Където расте градинския чай, там хората живеят здрави“. Химичният състав на градинския чай е съдържание от много витамини, хранителни вещества и киселини. Има силно противовъзпалително действие, дезинфекцира и спира кървенето на венците, като отвара за уста премахва язви в устата и заболявания на венците. Добавя се и в праха за миене на зъби.

МАЩЕРКА 

Мащерката(Thymus vulgaris) е целогодишно растение с малки цилиндрични лилави цветчета, расте из цялата страна до към 2000 метра надморска височина. За медицински цели се използва надземната част на растението. Лечебната сила на тази ароматна билка я прави полезна за здравето ни, богата е на различни видове антиоксиданти: бета каротин, терпинен, флавоноиди, предпазващи нашето тяло от вредите, които могат да му нанесат свободните радикали. Мащерката е с антимикробно действие благодарение на специфичния агент тимол, който действа в борбата с различните типове патогенни организми: гъбички, бактерии, паразити и вируси. В народната медицина мащерката е широко използвана, отварата се препоръчва за изплаквания при възпалителни заболявания на устната кухина , причинени от патогенни бактерии.

ЛЮЦЕРНА

Люцерната(Medicago sativa) е многогодишно цъфтящо растение, което се отглежда в много страни по света предимно като фуражна култура, богата на протеин и минерални вещества. За медицински цели се използват стъблата и листата, а също и семената като от тях се приготвят кълнове. Люцерната е известна още под името алфалфа, приемана в умерени количества дава енергия до дълбока старост. Полезните свойства на люцерната се обясняват с богатия и балансиран състав и присъствието в тревата на редки аминокиселини и химически елементи, ценни за човешкото здраве. Това растение се счита за основа на здравето в Китай, а съвременните биохимици са убедени,че „неговия състав е цяла вселена“и е неизчерпаем източник на фитонутриенти. Заради съдържанието на хлорофил има силно детоксициращо действие, прилага се като кръвоспиращо средство и за заздравяване на венците в праха за зъби.

КОПРИВА

Копривата (Urtica dioica) е многогодишно тревисто цъфтящо растение с височина до 150см с дълго пълзящо коренище, разпространена е в Европа, Северна Африка, Азия и Северна Америка. От древни времена хората са се научили да се възползват максимално от тази пареща билка, тя крие невероятна лечебна мощ. Химичния й състав е твърде богат на белтъчини, захари и разтворими вещества, съдържа витамини от В групата, РР, Д, Е, К, както и фолиева и пантотенова киселина. Всичко това , определя чудесното й кръвоспиращо, диуретично и антианемично действие. Това известно за всички растение, отдавна се използва в народната медицина, натуралната козметика и кулинарията. Средствата за устна хигиена, които включват коприва,успешно се справят със зъбни проблеми като заболявания на венците и гингивит. Противовъзпалителните свойства на копривата са незаменими при болки в устната кухина, възпалителни процеси и кървене на венците. Присъствието на копривата в праха за зъби допълва неговите избелващи свойства.

БРЕЗА

Брезови листа (Betula pendula) и кората на брезата(Betula pubescens) са използваемата част на това красиво дърво. В листата на брезата има голямо количество витамин С, дъбилни вещества, етерични масла и др. Растението има силно противовъзпалитено, очистващо, детоксикиращо и диуретично действие. Благодарение на тези си свойства тя помага за бързото заздравяване на рани, както и при кожни възпаления. Народната медицина препоръчва пресния сок на растението за бързоукрепващо средство при анемия и трудно зарастващи рани.

КАМШИЧЕ

Камшиче(Agrimonia) е многогодишно тревисто растение от семейство Розоцветни с лечебни свойства, достига до височина от 1-1,5метра. Използва се надземната част на растението, разпространено е предимно в Европа и най-вече по Средиземноморието. Съдържа катехини, дъбилни и горчиви вещества, етерично масло, флавоноиди, танин, витамин С и др. Притежава противовъзпалително, антисептично, диуретично, заздравяващо и тонизиращо действие. Нови проучвания са установили, че палмитиновата киселина, която се съдържа в растението помага в борбата с рака на кожата. Основните свойства на камшичето са да регулира дейността на жлъчката и черния дроб и да спира развитието на възпаления в устната кухина и стоматити.

ПОДБЕЛ

Подбел(Tussilago farfara) е многогодишно тревисто растение с дълго коренище, разпространено е в Европа и Азия и е позната на лечителите от древни времена. Богат на полезни вещества като стигмастерин, фарадиол, инулин, дъбилни вещества, етерични масла и др. Това растение крие неподозирани ползи за хората, основното му действие е отхрачващо, антисептично и противовъзпалително. Оказва добър ефект при проблеми с дихателната система и при простуди и катари.

ДЖИНДЖИФИЛ

Джинджифилът(Zingiber officinale) е растение на което се използват корените. Благодарение на Марко Поло през 13 век той се разпространява в Европа, като в началото се е използвал предимно в медицината. Джинджифилът е растение, което не вирее в диво състояние, мощен антиоксидант и стимулатор на храносмилането, подобрява перисталтиката на червата. Неговият състав прелива от В-витамини, фолиева киселина, витамин С, желязо, калций, натрий, манган и др. Едно от най-полезните му свойства е, че въздейства върху растежа на раковите клетки, като убива ферментите, които поддържат развитието им. Джинджифила действа като аналгетик и антисептик, както и антивирусно. Поради високата си антимикробна активност, тази подправка ще помогне да се излекуват възпалителните заболявания в устната кухина, включително стоматит и гингивит.   

Комбинацията от фин билков прах от 14-те билки ще поддържат вашите зъби и венци здрави! Можете да изберете вашия "Билков прах за зъби" като кликнете ТУК, и помнете, че екипа ни е винаги на разположение за въпроси и съдействие!

Ако статията Ви е била полезна можете да я споделите с приятели и да я харесате.

За въпроси и мнение ни пишете или коментирайте.

Всичко хубаво от нас!

Екипа на билковия прах за зъби "Солнечньiй Зайчик"

www.SunnyBunny.bg

                                                       

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Категории за статии

Последни статии

Последни коментари

Билков прах за зъби "Солнечньiй зайчик"

Билков прах за зъби "Солнечньiй зайчик"

Прах за зъби от 14 билки за здрава усмивка без кървящи венци, пародонтоза и други възпаления в устната кухина

Прах за зъби от 14 билки срещу кървящи венци и пароднотоза в устна

Кървящи венци, натрупване на зъбен камък, различни възпаления в устната кухина, парадонтоза, гингивит, отдръпване на венците от зъбите и за много други проблеми е дала решение природата. Билк Кървящи венци, натрупване на зъбен камък, различни възпаления в устната кухина, парадонтоза, гингивит, отдръпване на венците от зъбите и за много други проблеми е дала решение природата. Билк 2018-06-20T18:05:00+03:00 Прах за зъби от 14 билки за здрава усмивка без кървящи венци, пародонтоза и други възпаления в устната кухина

Кървящи венци, натрупване на зъбен камък, различни възпаления в устната кухина, парадонтоза, гингивит, отдръпване на венците от зъбите и за много други проблеми е дала решение природата. Билковия прах за зъби е едно от тях. Той е много фин без твърди частици, нежен към венците и зъбите. Почиства отлично и поддържа здравословна среда в устната кухина, като я прави устойчива срещу заболявания, инфекции и микроби, който са едни от основните причинители на заболяванията.

Кой са 14-те билки в Билковия прах за зъби, които правят чудото да се случи?

В своя 100% Натурален състав Билковия прах за зъби са: блатен аир, жълт кантарион, дъб, лайка, мента, глухарче, градински чай, мащерка, люцерна, коприва, бреза, камшиче, подбел , джинджифил.

Продукта "Билков прах за зъби от 14 билки" в осем аромата можете да видите ТУК.

Представяме ви кратко видео на производството на Билковия прах за зъби:

 

Сега да ви запознаем с отбора от 14 билки!

БЛАТЕН АИР

Блатния аир(Acorus calamus) е многогодишно блатно тревисто растение, което произхожда от Северна Азия, през средните векове е отглеждан и на Балканския полуостров. Цялото растение, особено коренището, има силна и приятна миризма, за лечебна цел се използва коренището на аир(Rhizoma Calami). В изсушената билка има танини, смола, гликозид акорен, етерични масла(терпентинови съединения), алкалоида нагар, витамин С и минерални соли. Тъй като има изразено антисептично и болкоуспокояващо действие, ефективно се използва при зъбобол и кървящи венци.

ДЪБ

Дъбът(Quercus) е покрито семенно растение, плодовете му се наричат жълъди. Среща се от студените ширини до тропичните райони на Азия и Северна Америка и включва както листопадни, така и вечнозелени видове. За лечебна цел се използва кората на млади клонки, които се берат през ранна пролет и в последствие се сушат. В състава му влизат съединения, като органични киселини, танин, дъбилни вещества, пектин, белтъчни и горчиви вещества и други. Отстранява заболявания и възпаления в устната кухина, като гингивит и стоматит, премахва лош дъх в устата и херпес на устните.

ЖЪЛТ КАНТАРИОН

Жълт кантарион(Hypericim perforatum) е многогодишно тревисто растение и е билка, която лекува много болести. Историята на тази билка датира от древна Елада, още тогава елините са използвали жълтия кантарион като противовъзпалително, кръвоспиращо и антисептично средство. Заради червения цвят , който пускат стъблата му при рязане го наричат още „ Христова кръв“, за лечение се използват стъблата с листата и цвета, както сурови така и сушени. В състава си има гликозиди, флавоноиди, червен пигмент, танин, смоли, хиперацин и етерично масло. Прахът от тази билка е много силно средство срещу коварния рак. Жълтия кантарион премахва възпалението на венците, укрепва, спира кървенето и убива бактериите по зъбната тъкан.

ЛАЙКА

Maricaria chamomilla е латинското име на най-популярната билка у нас ЛАЙКА, в превод означава „майчина билка“. Расте в полята и има много характерен аромат, бере се само цветът и около 1см. от дръжката. В древността лекарите в Рим и Египет са я наричали „магьосническа тревичка“, заради многобройните ползи, които има върху здравето ни. Тя действа дезинфекциращо и противовъзпалително при всякакъв вид възпаления на лигавицата: възпалени венци, парадонтоза, гингивит, стоматит, облекчава зъбобол.

МЕНТА

Ментата (Mentha) е цъфтящо растение от семейство Устроцветни. Използват се надземните части на билката, като те съдържат етерични масла, чийто главна съставна част е ментола. Те е една от най-използваните билки в народната медицина и натуралната козметика. Древните римляни са ароматизирали с нея залите за тържества и пирове, защото усилвала мозъчната дейност и подобрява паметта. В листата на ментата се открива наличие на танини, флавоноиди, горчиви вещества, никотинова киселина и други полезни за здравето вещества. Намира приложение в състава на пастите за зъби, дъвките и праховете за зъби заради сладкият и освежаващ аромат. Народната медицина я препоръчва при зъбобол, възпалени венци и лош дъх.

ГЛУХАРЧЕ

Taraxacum officinale или както ни е познато глухарче е многогодишно тревисто растение с млечен сок. Расте по ливади и поляни, край потоците в България. Използват се всички части на тази лековита билка, както и корените. Глухарчето съдържа млечен сок богат на дъбилни, смолисти, слузни и белтъчни вещества, а корените съдържат високо количество инулин, който достига до 40%. В народната медицина се употребява за укрепване на венците.

ГРАДИНСКИ ЧАЙ

Салвията(Salvia officinalis) е малък вечнозелен храст, висок 30-60см. и заради красивите си лилави цветове се отглежда като градинско цвете. Също така заради силния си аромат, салвията намира приложение и в кулинарията като подправка. Още от времето на Хипократ градинският чай е бил наричан „свещено растение“, между хората битува народно поверие, което гласи: „Където расте градинския чай, там хората живеят здрави“. Химичният състав на градинския чай е съдържание от много витамини, хранителни вещества и киселини. Има силно противовъзпалително действие, дезинфекцира и спира кървенето на венците, като отвара за уста премахва язви в устата и заболявания на венците. Добавя се и в праха за миене на зъби.

МАЩЕРКА 

Мащерката(Thymus vulgaris) е целогодишно растение с малки цилиндрични лилави цветчета, расте из цялата страна до към 2000 метра надморска височина. За медицински цели се използва надземната част на растението. Лечебната сила на тази ароматна билка я прави полезна за здравето ни, богата е на различни видове антиоксиданти: бета каротин, терпинен, флавоноиди, предпазващи нашето тяло от вредите, които могат да му нанесат свободните радикали. Мащерката е с антимикробно действие благодарение на специфичния агент тимол, който действа в борбата с различните типове патогенни организми: гъбички, бактерии, паразити и вируси. В народната медицина мащерката е широко използвана, отварата се препоръчва за изплаквания при възпалителни заболявания на устната кухина , причинени от патогенни бактерии.

ЛЮЦЕРНА

Люцерната(Medicago sativa) е многогодишно цъфтящо растение, което се отглежда в много страни по света предимно като фуражна култура, богата на протеин и минерални вещества. За медицински цели се използват стъблата и листата, а също и семената като от тях се приготвят кълнове. Люцерната е известна още под името алфалфа, приемана в умерени количества дава енергия до дълбока старост. Полезните свойства на люцерната се обясняват с богатия и балансиран състав и присъствието в тревата на редки аминокиселини и химически елементи, ценни за човешкото здраве. Това растение се счита за основа на здравето в Китай, а съвременните биохимици са убедени,че „неговия състав е цяла вселена“и е неизчерпаем източник на фитонутриенти. Заради съдържанието на хлорофил има силно детоксициращо действие, прилага се като кръвоспиращо средство и за заздравяване на венците в праха за зъби.

КОПРИВА

Копривата (Urtica dioica) е многогодишно тревисто цъфтящо растение с височина до 150см с дълго пълзящо коренище, разпространена е в Европа, Северна Африка, Азия и Северна Америка. От древни времена хората са се научили да се възползват максимално от тази пареща билка, тя крие невероятна лечебна мощ. Химичния й състав е твърде богат на белтъчини, захари и разтворими вещества, съдържа витамини от В групата, РР, Д, Е, К, както и фолиева и пантотенова киселина. Всичко това , определя чудесното й кръвоспиращо, диуретично и антианемично действие. Това известно за всички растение, отдавна се използва в народната медицина, натуралната козметика и кулинарията. Средствата за устна хигиена, които включват коприва,успешно се справят със зъбни проблеми като заболявания на венците и гингивит. Противовъзпалителните свойства на копривата са незаменими при болки в устната кухина, възпалителни процеси и кървене на венците. Присъствието на копривата в праха за зъби допълва неговите избелващи свойства.

БРЕЗА

Брезови листа (Betula pendula) и кората на брезата(Betula pubescens) са използваемата част на това красиво дърво. В листата на брезата има голямо количество витамин С, дъбилни вещества, етерични масла и др. Растението има силно противовъзпалитено, очистващо, детоксикиращо и диуретично действие. Благодарение на тези си свойства тя помага за бързото заздравяване на рани, както и при кожни възпаления. Народната медицина препоръчва пресния сок на растението за бързоукрепващо средство при анемия и трудно зарастващи рани.

КАМШИЧЕ

Камшиче(Agrimonia) е многогодишно тревисто растение от семейство Розоцветни с лечебни свойства, достига до височина от 1-1,5метра. Използва се надземната част на растението, разпространено е предимно в Европа и най-вече по Средиземноморието. Съдържа катехини, дъбилни и горчиви вещества, етерично масло, флавоноиди, танин, витамин С и др. Притежава противовъзпалително, антисептично, диуретично, заздравяващо и тонизиращо действие. Нови проучвания са установили, че палмитиновата киселина, която се съдържа в растението помага в борбата с рака на кожата. Основните свойства на камшичето са да регулира дейността на жлъчката и черния дроб и да спира развитието на възпаления в устната кухина и стоматити.

ПОДБЕЛ

Подбел(Tussilago farfara) е многогодишно тревисто растение с дълго коренище, разпространено е в Европа и Азия и е позната на лечителите от древни времена. Богат на полезни вещества като стигмастерин, фарадиол, инулин, дъбилни вещества, етерични масла и др. Това растение крие неподозирани ползи за хората, основното му действие е отхрачващо, антисептично и противовъзпалително. Оказва добър ефект при проблеми с дихателната система и при простуди и катари.

ДЖИНДЖИФИЛ

Джинджифилът(Zingiber officinale) е растение на което се използват корените. Благодарение на Марко Поло през 13 век той се разпространява в Европа, като в началото се е използвал предимно в медицината. Джинджифилът е растение, което не вирее в диво състояние, мощен антиоксидант и стимулатор на храносмилането, подобрява перисталтиката на червата. Неговият състав прелива от В-витамини, фолиева киселина, витамин С, желязо, калций, натрий, манган и др. Едно от най-полезните му свойства е, че въздейства върху растежа на раковите клетки, като убива ферментите, които поддържат развитието им. Джинджифила действа като аналгетик и антисептик, както и антивирусно. Поради високата си антимикробна активност, тази подправка ще помогне да се излекуват възпалителните заболявания в устната кухина, включително стоматит и гингивит.   

Комбинацията от фин билков прах от 14-те билки ще поддържат вашите зъби и венци здрави! Можете да изберете вашия "Билков прах за зъби" като кликнете ТУК, и помнете, че екипа ни е винаги на разположение за въпроси и съдействие!

Ако статията Ви е била полезна можете да я споделите с приятели и да я харесате.

За въпроси и мнение ни пишете или коментирайте.

Всичко хубаво от нас!

Екипа на билковия прах за зъби "Солнечньiй Зайчик"

www.SunnyBunny.bg

                                                       

, , , , , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки